4 sikre metoder for å overvinne indre demoner – hver dag!

www.helomvending.no/blogg

4 SIKRE METODER FOR Å OVERVINNE INDRE DEMONER – HVER DAG!

De aller fleste av oss kjemper hver dag en kamp mot indre demoner. Disse demonene vil prøve å stoppe deg fra å gjøre det som er best for deg i lengden, slik at du skal slippe å ha det ubehagelig akkurat nå. Demonene skaper trangen til å utsette ting… «Jeg har prøvd alt, og ingenting virker uansett», «litt fra eller til spiller ingen rolle»,  «du er ikke smart nok», «du fortjener å unne deg noe ekstra nå som ting er litt vanskelig og du er litt sliten…» (oversatt: Du fortjener at problemet vokse seg litt større…) De indre demonene vil hjelpe deg å lete etter unnskyldninger for å slippe å ta tak i det som er vanskelig og tungt, men som faktisk vil kunne redusere problemer og gi deg en større belønning på sikt. Det å velge umiddelbar tilfredsstillelse, fremfor langsiktig gevinst er ofte veldig fristende for de fleste. Det gjør ingen skade dersom du gir etter for fristelser en gang i blant, men dersom det skjer daglig og kanskje flere ganger daglig, vil problemer ha en tendens til å vokse seg større i stor fart. Det sies at vi mennesker hele tiden må velge mellom to typer smerte. Smerten ved å utøve daglig disiplin, eller det sterke ubehaget som følelsen av anger gir.

Samtidig som den indre diskusjonen pågår, lengter vi ofte etter endring. Men – det er faktisk sånn, at for å få til en positiv endring, må de indre demonene temmes og overvinnes litt oftere enn før.

4 sikre metoder for å overvinne indre demoner

 

1 – Minn deg selv på hvorfor du startet!

Vi opplever alle hindringer og tilbakegang når vi forsøker å nå et mål. Dine indre demoner forteller deg at du bare kan gi opp først som sist, og du begynner å tvile… Er det verdt det? Vil disse handlingene utgjøre en forskjell fra eller til? Det er når tvilen melder seg, at du skal minne deg selv på hvorfor du startet! Hva er det som motiverer deg? Hva er drømmen og det egentlige målet?

2 – Snakk positivt til deg selv hver dag.

Det er spesielt en person du ikke skal høre på når det gjelder negative kommentarer – og det er deg selv. Det er utrolig hvor mye våre egne tanker om oss selv kan påvirke selvbildet vårt i feil retning. Snakk derfor alltid pent til deg selv. Lag ditt eget mantra som du gjentar daglig. Stå gjerne foran speilet med armene i været og si for eksempel til deg selv: «Du kan klare dette!» «Du er smart!» «Du kan få til alt du bestemmer deg for!» Det høres kanskje dumt ut – men det virker! Bare prøv. 🙂

3 – Ikke slå deg til ro med «nest best».

Noen ganger blir vi stoppet av frykt og tanker om at vi ikke er gode nok, eller tanker om at vi ikke har fortjent å ha det bedre. Ikke let etter unnskyldninger for hvorfor du skal slå deg til ro med «nest best». Du kan få det livet du drømmer om, og du kan endre på det som ikke er bra nok. Du kan faktisk i stor grad påvirke hvordan livet blir gjennom dine vaner og handlinger.

4 – Ikke gap over for mye på en gang.

Rom ble ikke bygget på én dag. Når man setter seg større mål, er det ikke meningen at alt skal gjøres med en gang. For å klare å gjennomføre store prosjekter er det viktig å stykke de opp i delmål og deretter små overkommelige gjøremål. Det blir lettere å holde fast ved nye rutiner og vaner hvis man ikke gaper over for mye på en gang. Vær fornøyd over å bli litt bedre og samtidig komme litt nærmere målet hver dag.


Foto: Beate Willumsen (fotograf/kunstner)

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *