Kanskje du egentlig trenger et nytt problem?

KANSKJE DU EGENTLIG TRENGER ET NYTT PROBLEM?

Veldig mange ønsker seg færre problemer, ja kanskje helst ingen problemer i det hele tatt. Men – er det egentlig mulig å leve et problemfritt liv, og hvordan ville det vært? Det ville sannsynligvis vært dørgende kjedelig… Livet er fullt av problemer (det vil si: uløste oppgaver eller vanskelige spørsmål), men det er ikke alltid fylt med de utfordringene vi ønsker oss. Kanskje har vi de samme kjedelige problemene hele tiden, som for eksempel penger som ikke strekker til, nøkler som blir borte, unger som ikke ryddet etter seg, mangel på søvn, tid osv…

De samme gamle kjedelige problemene

Kan det tenkes at det føles ut som livet byr på mye motgang, fordi de samme gamle vanskelighetene stadig gjentar seg? Kanskje det du egentlig trenger er et nytt og meningsfylt problem, som du virkelig ønsker å løse? En utfordring som får deg til å stå opp grytidlig om morgenen og gyve løs på de rette oppgavene – hver dag!

Problemløsing er en viktig drivkraft

Har du tenkt på hvordan problemløsning er en av de største drivkreftene i oss? Du har kanskje hørt om Gunnhild Stordalens organisasjon EAT? Ideen bak EAT er å transformere det globale systemet for matproduksjon for å sikre den voksende befolkningen tilgang til sunn, næringsrik mat produsert på en bærekraftig måte. Et prosjekt som er langt større enn henne selv, og et problem så stort at hun ikke vil klare å løse det alene, og mest sannsynlig heller ikke i løpet av et liv. Men for henne så viktig at hun til tross for alvorlig sykdom gyver løs på oppgavene med krum hals. Du kjenner kanskje også til Nelson Mandelas lange kamp for frihet, eller mamma Frenchs målrettede arbeid om å få sin dødsdømte sønn ut av fengsel i Kongo? Når problemene blir store nok, vil samtidig små hindre i hverdagen kunne vise seg som ubetydelige bagateller. Noen kan vie mange år av sitt liv på å løse en spesiell oppgave. Som for eksempel den gang Leonardo da Vinci malte sitt etter hvert verdensberømte maleri “Mona Lisa”. Han skal visstnok ha startet på kunstverket i 1503 og fortsatte å male på bildet helt frem til sin død i 1519.

Store problemer overskygger de små

Nå er disse eksemplene vi nevner riktignok veldig spesielle, og ikke alle opplever å ha store eller livslange prosjekter. Det er heldigvis ikke nødvendig med veldig store utfordringer for at hverdagsproblemer skal bli mindre viktig. Det holder at oppgaven som skal løses er stor nok, og motiverende nok for deg. Hverdagsproblemer vil selvsagt ikke forsvinne, men de blir mer utydelig dersom vi flytter fokuset vårt til noe større.

Det å styre økonomien på en god måte, handler også veldig ofte om en større oppgave (en drøm) i det fjerne, som man ønsker å løse/oppnå. Hva er din drøm? Hva får deg opp av senga hver morgen? Når du finner ut hva du drømmer om innerst inne, vil det være mye lettere å ta de rette valgene dag for dag og samtidig bevege seg vekk fra de samme gamle kjedelige problemene.


[Reklame for egen bok]

PENGER SOM VARER LENGER – NÅ KUN KR 199,-

«Jeg klikket hjem boka, da den var på tilbud. Hjem kom en stor, innbydende og FANTASTISK BOK! Jeg felte noen tårer, faktisk. En av de flotteste bøkene jeg har sett, både læremessig, inspirasjonsmessig og utseendemessig. Måtene dere skriver, legger fram forslag/historier og konkrete tips. Med fin skrift og vakre bilder. Jeg GLEDER MEG til å starte opp på min nye økonomiske vei – TUSEN HJERTELIG TAKK for at dere har laget denne.» – Tobarnsmor (32).

«Penger som varer lenger» er en frisk pust av en økonomibok som både inspirerer og motiverer til å ta tak for å gjøre det beste ut økonomien og livet. Alle burde lese denne boken!» – Aksjebloggen.no

bok om privatøkonomi og personlig utvikling

bestill boka knapp_helomvending

 

 

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf/kunstner)

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *