Kunsten å prute – på det meste!

KUNSTEN Å PRUTE – PÅ DET MESTE! 

Har du tenkt på at det faktisk er mulig å prute på det meste – også i Norge? Du kan prute på bil, møbler, sportsutstyr, feriereiser, lånerenta, forsikringspremie, mat fra ferskvaredisken – spesielt rett før stengetid… Vi kjenner folk som har prutet ned baksmell på skatten, fått avslag i pris på ny leilighet, prutet på tannprotese, fått prosenter på gullfisk blant annet. Det er mange muligheter!

Du vil bli overrasket over hvor ofte du faktisk kan få litt avslag i pris, eller kanskje noe ekstra med på kjøpet. Du må bare tørre å spørre! Det verste som kan skje er at du får et nei…

Pruting kan føles litt flaut og ubehagelig, men hvis du øver blir det lettere etter hvert, og det er faktisk mye penger å spare ved kun å stille ett enkelt spørsmål. Hvor lett du får det du ber om, avhenger av hvordan du går frem. Tenk derfor gjennom hvordan du ber om rabatt.

 

Slik går du fram for å prute:

 

1 – Vær hyggelig og sympatisk

Vær blid, høflig og skru på sjarmen! Snakk pent om produktet eller tjenesten du skal kjøpe. Det er jo nettopp derfor du vurderer å handle, fordi du liker det du ser. Å late som noe annet vil fort kunne skinne igjennom og oppleves som et forsøk på manipulering. Ingen jeg kjenner liker følelsen av å bli lurt. Hvis noen skal bli motivert til å gi deg noe ekstra er det en stor fordel at de liker deg og din væremåte!

2 – Gjør dine forberedelser

Det kan være en fordel å kjenne markedet. Hva koster tilsvarende produkt/tjeneste andre steder? Dette kan du bruke i argumentasjonen din.

3 – Still spørsmålet

«Dette er virkelig fine saker, men jeg synes det er litt dyrt. Jeg vet jeg kan få tilsvarende produkter som er nesten helt like nede i byen til en rimeligere pris, men jeg har veldig lyst til å kjøpe av deg! Har du noe å gå på? Er det mulig å få et lite avslag?» Hvis svaret er nei, kan du stille et spørsmål til som for eksempel: «Hva hvis jeg kjøper to?» (Hvis det er aktuelt). Som et annet alternativ kan du spørre om du kan få med noe ekstra på kjøpet, alt ettersom hva slags handel det er snakk om. Dersom selgeren ikke har rabatt å gi, er det viktig å akseptere dette uten å bli snurt.

Hvis kjøpsprosessen foregår skriftlig, er det enda enklere å stille et ekstra spørsmål på epost. «Har du mulighet til å gi meg noen prosenter?» Er du fast kunde kan du kanskje i tillegg si: «Siden jeg er en trofast kunde har du kanskje litt ekstra rabatt å gi?»

For den som ønsker seg mer penger til overs, er det viktig å spare inn noen kroner der man kan. Litt her og litt der blir over tid veldig mye!   Det er selvsagt også lønnsomt å ta fornuftig valg hva gjelder de store tingene i livet. Les også 3 viktige valg som påvirker økonomien MYE.

Dessverre vil folk sjelden tilby deg noe ekstra dersom du ikke spør, men veldig mange vil gjøre det dersom du tør å be om det. Som ordtaket sier: Den som intet våger intet vinner!

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf/kunstner)

 

Av Henriette W. Quanvik

Økonom og forfatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *