Den beste gaven vi fikk i fjor var: Bokavtale!

DEN BESTE GAVEN VI FIKK I FJOR VAR: BOKAVTALE!

De beste opplevelsene kan ofte ikke kjøpes for penger! Få ting kan måle seg med følelsen av å mestre, muligheten til å kunne hjelpe andre, treffe en sjelevenn, føde barn, le av noe skikkelig morsomt, komme i mål etter et maratonløp eller for eksempel å signere en bokavtale!

I fjor var et av våre største høydepunkt nettopp det å signere en bokavtale! Vi hadde fått noen avslag underveis, men endelig kom svaret vi hadde drømt om: Gratulerer med bokavtale! Vi er så takknemlige fordi vi fant et forlag som hadde troa på oss og boka vår. Denne kontrakten hadde en stor betydning for veien videre. Det å ha et forlag i ryggen ville gjøre veien til utgivelse langt mindre kronglete, tross alt.

Slik startet det hele

Ideen om å skrive en bok kom til oss en januardag i 2015. Vi hadde sammen meldt oss på et kveldskurs i grafisk design hos Westerdals. Målet med kurset var at vi skulle bli litt bedre hva gjaldt å utarbeide markedsmateriell for våre respektive firma. Første kurskveld fikk vi beskjed om å velge oss et prosjekt vi kunne jobbe med gjennom det seks uker lange kveldskurset. Vi kunne velge mellom et knippe ferdig utarbeidet forslag – eller vi kunne finne på noe selv. Vi valgte å jobbe med et felles fantasiprosjekt som rett og slett var etablering av det fiktive firma Helomvending. Vi skulle øve oss på å lage en forretningsprofil, logodesign og vi skulle lage markedsføringsmateriell for produkter og tjenester. Navnet Helomvending står for det vi brenner for, nemlig det å snu dårlig vaner til gode. Snu på krona, bryte ut av fastlåste mønster og rett og slett ta en helomvending – når det trengs! Helomvending skulle levere nettkurs og foredrag innen tema privatøkonomi og vi skulle gi ut en økonomisk kokebok!

En økonomisk kokebok blir til…

Hva gjaldt boken skulle vi virkelig få boltre oss hva gjaldt grafisk design, og vi skulle også få kjenne på frustrasjon over hvor vanskelig designfaget faktisk er! Vi så for oss en layout med flotte illustrasjoner og et oppsett som liknet mer et glossy magasin, enn en tørr økonomibok.

Bok om penger og personlig økonomi
En sniktitt fra innsiden

Tanken bak designet var at det skulle være behagelig og hyggelig å lese om økonomi, og målet var at en skulle ha glede av boka selv om en ikke er interessert i økonomi. I løpet av kurset fikk vi masse inspirasjon, og vi ble kanskje bittelitt bedre innen grafisk design, men det som ble aller mest tydelig for oss, var at vi ønsket å realisere konseptet Helomvending på ordentlig. Som sagt så gjort. Våren 2015 registrerte vi firma Helomvending, høsten 2016 lanserte vi vårt første nettkurs “Hvordan leve som en greve – uansett inntekt”, våren 2017 holdt vi vårt første foredrag og i januar 2018 blir det boklansering!

Henriette (økonom, hobbyinvestor og skribent) har skrevet mesteparten av teksten og Beate (gründer og prisbelønnet fotograf) har tatt alle bildene. Vi har lagt bak oss utallige timer med skriving, bearbeiding av tekst, omstrukturering, lagt til og trukket fra mengder med innhold. Vi har hatt mange dager med fotografering med og uten modeller og med diverse rekvisitter. Underveis har vi blitt kjeppjaget av en illsint danske som synes vi tråkket litt for nære eiendom hans. I forbindelse med fotograferinger har vi blitt beglodd av nysgjerrige forbipasserende og kinesiske turister. For ikke å snakke om ubehaget vi kjente den gangen vi reiste til nudiststranden for å fotografere finkornet sand. Vi trodde virkelig ikke at folk gikk på stranden i april når gradestokken viste 14 grader, og ble overrasket da vi fikk øye på flere nakne menn blant klippene. Vi har beveget oss langt utenfor komfortsonen i denne prosessen og kanskje tatt oss litt mer til rette enn vi burde noen ganger… Mange bilder er forkastet og nye bilder er tatt underveis. Det har vært et langt og til tider komplisert “svangerskap”, men nå er vi endelig i mål – og vi er kjempefornøyd med resultatet!:-) Vi har en ekstra god grunn til å glede oss til et nytt år. Snart skal vi endelig få vise frem “babyen” vår.

Målet med boka

I boka ønsker vi å vise hvordan du kan få pengene til å strekke lenger ved å bli mer bevisst egne vaner, holdninger og rutiner i det daglige. Med både humor og alvor forteller vi tankevekkende historier og gir mange eksempler på hvordan du med enkle grep kan spare titusenvis av kroner i året. Vi gir også helt konkrete tips om hvordan du kan få oversikt over pengebruken og fordele pengene på en smartere måte. Til slutt vil vi vise hvordan du med enkle metoder kan få sparepengene dine til å formere seg.

Les mer/kjøp boka HER.

De beste ønsker!

Beate og Henriette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *