Boklansering – «Penger som varer lenger, et rikere liv!»

Gratis foredrag i Oslo

Boka «Penger som varer lenger, et rikere liv!» – er herved lansert!

Den 18. januar 2018 nådde vi en stor milepæl. Endelig skulle boka vår «Penger som varer lenger, et rikere liv!» lanseres! (Boka er utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke.)

Lanseringsfesten ble holdt på Månefisken Café i Oslo. Det var åpent for alle, men i all hovedsak ble lokalene fylt av venner og familie.

Vi holdt et 30 minutter langt innlegg, hvor vi viste noen bilder fra «kulissene» med bokarbeidet, i tillegg viste vi en sniktitt fra noen av kapitlene i boka:-) Til slutt var det 10 minutter bokbad av Jens-Hartvik Quanvik. Det var en meget hyggelig kveld og vi er veldig takknemlig for alle som har heiet på oss hele veien!:-)

Hvorfor skrev vi denne boka – egentlig?

Vårt mål med boka er at våre lesere skal oppleve økt livskvalitet ved hjelp av en mer stabil økonomi. Forskning viser at en stabil økonomi veier tungt for å kunne oppleve økt grad av hverdagslykke – på lik linje med god helse og gode relasjoner (Forskning.no). Det vi mener med stabil økonomi er ikke å eie mest mulig, men det handler om trygghet og at hverdagen er relativt forutsigbar. Det å vite at det er penger til å betale regningene etter hvert som de dumper ned i postkassa, og at man slipper stress og pengebekymringer i hverdagen, er verdifullt i seg selv. Rett og slett at man har det man trenger – pluss litt til.

Våre egne personlige prosesser var en drivkraft!

I forkant av bokidéen hadde vi begge vært igjennom egne personlige prosesser hva gjelder privatøkonomien. Beate hadde noen år tilbake vært igjennom både skilsmisse og alvorlig langvarig sykdom, og i et par av disse årene ble hun tvunget til å forsørge seg og sønnene på nærmere halvparten av det hun hadde vært vant til – noe som krevde et ekstremt kostnadsfokus. Jeg (Henriette) og familien tok i 2014 et oppgjør med sløsingen, og vi har vært igjennom en lang ryddeprosess i egne pengevaner. Privatøkonomi har vært et hyppig samtaletema oss søstrene imellom, og vi har begge vært forundret over at folk i full jobb med relativt god inntekt, klager over at de har dårlig råd! Hvordan kan det ha seg at Beate med sin lave inntekt klarte å ha penger til overs og nedbetale mye boliggjeld, mens folk som tjener bra sliter med å få endene til å møtes?

Det er ikke størrelsen det kommer an på…

Det har etter hvert blitt ganske tydelig for oss at det ikke er størrelsen på inntekten som avgjør hvor godt en sitter i det på sikt, men det er evnen til å disponere de pengene man har, som kanskje betyr aller mest.

Gjennom boka ønsker vi å vise at alle kan klare å få mer penger til overs – uansett om inntekten er lav eller høy.

Vi ønsker også å vise hvordan små tilsynelatende ubetydelig valg, kan få store ringvirkninger over tid. Disse bitte små valgene i hverdagen påvirker både helse, økonomi og gode relasjoner – ja rett og slett det meste i livet. I boken forteller vi med både humor og alvor tankevekkende historier som kanskje vil endre ditt syn på penger – for alltid:-)

Boka er observert i flere bokhandlere, men er også å få kjøp i en rekke nettbutikker. Spør gjerne etter boka i din lokale bokhandler, eller du kan sikret deg et eksemplar her.penger som varer lenger

Tusen takk til Aller forlag og forlaget Vigmostad & Bjørke som hadde tro på boka vår, redaktør Mai Eckhoff Morseth med sine konstruktive tilbakemeldinger og gode innspill, og grafisk designer Ina Birgithe Martinsen som har laget akkurat et slikt design som vi drømte om fra starten. Sist, men ikke minst – tusen takk til venner, familie, bekjente og faktisk ukjente som har stilt opp i forbindelse med bokprosjektet vårt!:-)

Hilsen Beate og Henriette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *