Hvordan bli millionær ved å spare 1500 kroner i måneden?

Hvordan bli millionær Helomvending Blogg

HVORDAN BLI MILLIONÆR VED Å SPARE 1500 KRONER I MÅNEDEN?

Visste du at de aller fleste, teoretisk sett, kan bli millionærer? For å kunne bli millionær er det tre viktige elementer som må på plass.

  1.      Litt penger til overs
  2.      Nok tid
  3.      Gode renter på sparepengene dine

Aller først må du sørge for å ha litt penger til overs hver måned – for eksempel 1500 kroner. Deretter må du ha nok tid – cirka 20 år. Også må du investere pengene (i for eksempel fond og aksjer) slik at du får en grei avkastning på pengene du har til overs. Hvis du kun sparer 1500 kroner i måneden, uten å få renter på beløpet, må du faktisk spare i mer enn 55 år før beløpet blir til en million. Dersom du i stedet for å spare, investerer pengene dine – kan du potensielt kunne kalle deg millionær etter «kun» 20 år. (Dersom du får 10 % avkastning).

Hvis du sparer et mindre beløp, vil det naturlig nok ta lenger tid å bli millionær, og dersom du sparer et større beløp som for eksempel kr 3000 hver måned, vokser bufferen selvsagt mye raskere og du kan kanskje kalles millionær allerede etter 15 år.

Livet gir dessverre ingen garantier…

Du er selvsagt ikke garantert å få 10 % avkastning på pengene dine dersom du investerer i fond og aksjer, men hvis vi ser på historiske tall, er ikke dette en urealistisk mulighet. Oslo Børs har nemlig hatt en gjennomsnittlig avkastning på omtrent 10 %, de siste 20 årene (oslobors.no). Tiden er din aller viktigste ressurs for å kunne oppnå en brukbar avkastning på sparepengene. Selv om livet ikke gir noen garantier, er det én ting som er ganske sikkert, og det er at en får ikke så mye dersom en ikke gjør noe.

Bok: "Penger som varer lenger" Helomvending
I boka «Penger som varer lenger» snakker vi mer om dette med investeringer, og hva tid og renter kan gjøre for pengene dine.

Hva med det store børsfallet?

Mange forbinder det å investere med stor risiko. Det er ikke så rart med tanke på børsfallet vi leser om i aviser om dagen. Børsen vil vakle fra tid til annen, og det er viktig å forholde seg rolig når det skjer. Selv om markedet er usikkert, er faktisk den aller største risikoen oss selv og våre potensielt irrasjonelle handlinger. Ved hjelp av økt kunnskap og erfaring vil din risiko kunne reduseres betydelig. Det er også viktig å vite at det er forskjell på det å investere (lang tidshorisont) kontra trading (kort tidshorisont). Dersom man investerer i trauste trygge selskap, med en langsiktig plan, vil risikoen være relativt lav. Det å trade aksjer med store kurssvingninger eller for eksempel spekulere i Bitcoin – uten å ha peiling på hva en driver med, kan vel heller kalles et sjansespill!

Hvilken type «investor» er du?

Vi råder alle som har lyst til å investere, å starte på det nivået de befinner seg på. Det finnes mange ulike nivåer med tanke på kunnskap, erfaring, ressurser, tid, personlig egenskaper, nettverk også videre. Det mest gunstige hva angår risiko er å starte på det nivået du er, uten å gape over for mye eller ta store sjanser. Vi hjelper deg å finne ditt investeringsnivå i kurset «Hvordan plante et pengetre». Dette er et nettbasert investeringskurs for nybegynnere. Hvor målet er at sparepengene dine skal begynne å jobbe for deg, mens du sover – uten at du må ta stor risiko.


Nyhet! Boka «Penger som varer lenger» fåes kjøpt HER.

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf/kunstner)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *