Kan vi tenke oss til mer penger?

Helomvending Blogg
Kan vi tenke oss til mer penger?

En av de aller største utfordringene mange har når det kommer til penger, er mangel på bevissthet til hvordan vi bruker og forvalter de midlene vi har tilgang til. I tillegg kan tankene våre være programmert slik at vi faktisk stadig vekk ødelegger for oss selv. Pengeproblemer er faktisk ofte et resultat av tankene og holdningene våre rundt penger.

For å få pengene til å vare lenger, kan det i mange tilfeller være helt nødvendig å grave litt i egne holdninger og tankesett. Det er selvsagt ikke nok å bare tenke seg til mer penger, men alt starter med en tanke. Dersom du tenker de rette tankene, vil du sannsynligvis også gjøre de rette handlingene, som igjen vil kunne føre til positive resultater i livet ditt. Tankene våre har nemlig mye kraft! Dersom du har mange negative tanker om deg selv og økonomien din, bør du jobbe med å endre disse tankene så fort som mulig, hvis du ønsker å tiltrekke deg mer penger.

Vi gir deg 7 måter å tenke på, som kan ha en positiv effekt på bankkontoen din: 

1 – Bestem deg for at du fortjener å ha det bra!

Mange går rundt med lav selvtillit og en konstant følelse av utilstrekkelighet, i et samfunn hvor vi blir stadig blir overlesset med polerte bilder av tilsynelatende perfekte mennesker og liv. Noen lar seg påvirke, og til og med tro at alle andre er så mye flinkere og bedre enn en selv. Dersom du ønsker å tiltrekke deg flere muligheter og mer penger, er første bud å overbevise deg selv om at du er god nok, at du har mye å bidra med, og at du fortjener å ha det bra!

2 – Tro på at målet ditt kan nås

Alt for mange avskriver drømmene sine fordi de ikke ser hvordan det er mulig å nå de – akkurat nå. Det er kanskje mye du ikke kan få til akkurat nå, men dersom du planlegger godt, og gir det nok tid, vil du kunne få til langt mer enn du kanskje tror. Du må overbevise deg selv om at du kan mestre pengene dine på en optimal måte, slik at du når målene og drømmene dine. Uansett om inntekten er høy eller lav.

3 – Vær takknemlig for det du har

Hvis vi klarer å holde fokus på det vi faktisk har å være takknemlig for, istedenfor å fokusere på den biten som mangler, vil livet kunne bli mye lettere. Det å sette ord på hva vi har å være takknemlig for, kan være veldig virkningsfullt for å oppnå økt hverdagslykke. Det kan være så enkelt som at du har et tak over hode, rent vann i springen eller mat i kjøleskapet. Jo mer takknemlig du er for det du har, desto større er sjansen for at du vil tiltrekke deg mer av det som gjør livet bra.

4 – Vis at du unner andre å lykkes

Hvis du er negativt innstilt til andre som har suksess, eller misunnelig og hatefull mot de som har fått til noe du ikke har, vil sjansen være stor for at du frastøter deg samme muligheter. Vi ønsker jo ikke å bli noe vi ikke liker, og dermed vil underbevisstheten vår kunne føre til at vi saboterer for oss selv og egen lykke. Bruk heller andres suksess som en inspirasjon til å skape din egen. Vis at du unner andre å lykkes, og vær takknemlig for hvert minste fremskritt hos deg selv.

5 – Snakk positivt til deg selv – hver dag

Skriv ned noen tanker og holdninger du ønsker å utvikle hos deg selv. Stå foran speilet og snakk høyt til deg selv som om det allerede er en sannhet. Gjør dette hver eneste morgen og kveld. Det kan være tanker som: “Jeg får til alt jeg bestemmer meg for», «jeg er flink med penger», «jeg er takknemlig for alt jeg har fått til», «Jeg er modig», osv. Dersom du gjør dette hver dag over tid, vil du gradvis kunne oppleve at du endrer måten å tenke på.

6 – Tenk på penger med glede

Mangel på penger kan være roten til mye ondt, og det er lett å forbinde penger med noe negativt, når de ikke strekker til. Penger er et viktig verktøy, og et helt nødvendig middel for at du skal kunne ha tak over hodet, mat på bordet og i det store og hele betale for livets opphold. Dersom du ser på penger som noe positivt, som faktisk kan gjøre livet bedre og lettere, vil du kunne tiltrekke deg mer av det.

7 – Forplikte deg hva gjelder drømmene dine

Det er fint å drømme seg bort i blant, men en drøm forblir kun en drøm, dersom du ikke setter deg tydelige mål, og begynner å planlegge hvordan du skal nå målene. I tillegg bør du sette tidsfrister for når de ulike oppgavene skal være gjort. Det trenger ikke være store mengder oppgaver du utfører hver dag for at du skal se fremgang. Ofte er det veldig lite som skal til av daglige gjøremål, for å kunne se store resultater over tid.

Vi ønsker deg mange positive tanker og lykke til på ferden mot en ryddig og stabil økonomi, og mer penger til overs!

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf og kunstner)


[Reklame for egne produkter/tjenester]

PENGER SOM VARER LENGER – NÅ KUN KR 199,-

Bokanmeldelse - Penger som varer lenger

«Helt fantastisk bok!! Skikkelig inspirerende, motiverende og tankevekkende – på den mest delikate måten! Jeg har blitt et bedre økonomisk menneske allerede, med små og lette grep! Denne bør ALLE lese. Elsker den!<3» –  equistudio.no på Instagram

«Jeg klikket hjem boka, da den var på tilbud. Hjem kom en stor, innbydende og FANTASTISK BOK! Jeg felte noen tårer, faktisk. En av de flotteste bøkene jeg har sett, både læremessig, inspirasjonsmessig og utseendemessig. Måtene dere skriver, legger fram forslag/historier og konkrete tips. Med fin skrift og vakre bilder. Jeg GLEDER MEG til å starte opp på min nye økonomiske vei – TUSEN HJERTELIG TAKK for at dere har laget denne.» – Tobarnsmor (32).

 «Penger som varer lenger” er en frisk pust av en økonomibok som både inspirerer og motiverer til å ta tak for å gjøre det beste ut økonomien og livet. Alle burde lese denne boken!» – Aksjebloggen.com

bestill boka knapp_helomvending

Av Henriette W. Quanvik

Økonom og forfatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *