Hipp Hurra! Vi feirer ettårsdagen til boka vår: Penger som varer lenger

Hurra! Vi feirer ettårsdagen til boka "Penger som varer lenger"

HIPP HURRA! VI FEIRER ETTÅRSDAGEN TIL BOKA VÅR: PENGER SOM VARER LENGER

De beste opplevelsene kan ofte ikke kjøpes for penger! Få ting kan måle seg med følelsen av å mestre, muligheten til å kunne hjelpe andre, treffe en sjelevenn, føde barn, le av noe skikkelig morsomt, komme i mål etter et maratonløp eller for eksempel å gi ut en bok.

I fjor var et av våre største høydepunkt nettopp å lansere boka vår: Penger som varer lenger, et rikere liv (Utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke). Vi er så takknemlige for at vi kom i kontakt med et forlag som hadde troa på oss og boka vår. Men – selv om vi hadde bokavtalen på plass i 2016, var det mye arbeid som gjenstod. Da vi stod midt i prosessen med skriving og illustrasjoner føltes det så uendelig lenge til vi skulle få holde det første eksemplaret i hånda. Nå i ettertid føles det som om tiden bare har flydd avgårde. Tenkt at det har gått ett år siden boklanseringen allerede!

Slik startet det hele

Ideen om å skrive en bok kom til oss en januardag i 2015. Vi hadde sammen meldt oss på et kveldskurs i grafisk design hos Westerdals. Målet med kurset var at vi skulle bli litt bedre til å utarbeide markedsmateriell for våre respektive firma. Første kurskveld fikk vi beskjed om å velge oss et prosjekt vi kunne jobbe med gjennom det seks uker lange kveldskurset. Vi kunne velge mellom et knippe ferdig utarbeidet forslag – eller vi kunne finne på noe selv. Vi valgte å jobbe med et felles fantasiprosjekt som rett og slett var etablering av det fiktive firma Helomvending. Vi skulle øve oss på å lage en forretningsprofil, logodesign og vi skulle lage markedsføringsmateriell for produkter og tjenester. Navnet Helomvending står for det vi brenner for, nemlig det å snu dårlig vaner til gode. Snu på krona, bryte ut av fastlåste mønster og rett og slett ta en helomvending – når det trengs! Helomvending skulle levere nettkurs og foredrag innen tema privatøkonomi og vi skulle gi ut en økonomisk kokebok!

En økonomisk kokebok blir til…

Hva gjaldt boken skulle vi virkelig få boltre oss hva gjaldt grafisk design, og vi skulle også få kjenne på frustrasjon over hvor vanskelig designfaget faktisk er! Vi så for oss en layout med flotte illustrasjoner og et oppsett som liknet mer et glossy magasin, enn en tørr økonomibok. Men – vi måtte straks innse våre begrensninger som grafiske designere, og vi er så glade for at vi fikk hjelp av en profesjonell: Ina Birgithe Martinsen. Ina laget et innholdsdesign akkurat slik vi hadde ønsket oss!

Bok om penger og personlig økonomi
En sniktitt fra innsiden av boka.

Tanken bak designet var at det skulle være behagelig og hyggelig å lese om økonomi, og målet var at en skulle ha glede av boka selv om en ikke er interessert i økonomi. I løpet av kurset fikk vi masse inspirasjon, og vi ble kanskje bittelitt bedre innen grafisk design, men det som ble aller mest tydelig for oss, var at vi ønsket å realisere konseptet Helomvending på ordentlig. Som sagt så gjort. Våren 2015 registrerte vi firma Helomvending, høsten 2016 lanserte vi vårt første nettkurs “Hvordan leve som en greve – uansett inntekt”, våren 2017 holdt vi vårt første foredrag, og 18. januar 2018 lanserte vi boka vår «Penger som varer lenger, et rikere liv» (utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke).

Henriette (økonom, hobbyinvestor og skribent) har skrevet mesteparten av teksten og Beate (gründer og prisbelønnet fotograf) har tatt alle bildene. Vi har lagt bak oss utallige timer med skriving, bearbeiding av tekst, omstrukturering, lagt til og trukket fra mengder med innhold i samarbeid med redaktør Mai Eckhoff Morseth. Vi har hatt mange dager med fotografering med og uten modeller, og med diverse rekvisitter. Underveis har vi blitt kjeppjaget av en illsint danske som synes vi tråkket litt for nære eiendom hans. I forbindelse med fotograferinger har vi blitt beglodd av nysgjerrige forbipasserende og kinesiske turister. For ikke å snakke om ubehaget vi kjente den gangen vi reiste til nudiststranden for å fotografere finkornet sand. Vi trodde virkelig ikke at folk gikk på stranden i april når gradestokken viste 14 grader, og ble overrasket da vi fikk øye på flere nakne menn blant klippene. Vi har beveget oss langt utenfor komfortsonen i denne prosessen og kanskje tatt oss litt mer til rette enn vi burde noen ganger… Mange bilder er forkastet og nye bilder er tatt underveis. Til tross for mye arbeid og noen hinder som måtte forseres, så kom vi i mål til slutt:-)

Bilder under: I kulissene under bokarbeidet. 

Målet med boka

I boka ønsker vi å vise hvordan du kan få pengene til å strekke lenger ved å bli mer bevisst egne vaner, holdninger og rutiner i det daglige. Med både humor og alvor forteller vi tankevekkende historier og gir mange eksempler på hvordan du med enkle grep kan spare titusenvis av kroner i året. Vi gir også helt konkrete tips om hvordan du kan få oversikt over pengebruken og fordele pengene på en smartere måte. Til slutt vil vi vise hvordan du med enkle metoder kan få sparepengene dine til å formere seg.

Les mer/bestill boka HER.

Anmeldelser og intervjuer

Anmeldelse: «Penger som varer lenger” er en frisk pust av en økonomibok som både inspirerer og motiverer til å ta tak for å gjøre det beste ut økonomien og livet. Alle burde lese denne boken!» – Aksjebloggen.com – les hele anmeldelsen her.

Radiointervju Nrk Østlandssendingen – 5. del – hvordan får du lønna til å vare lenger?  – hør på opptaket her.

Radiointervju Nrk P1 – Nitimen – 2. del – om hvordan få penger til å vare lenger – hør på opptaket her. 

Intervju KK.no – Artikkel av journalist Anette Snarby: «Henriette reduserte familiens kostnader med 200 000 kroner i året.» Les hele artikkelen her.

Anmeldelse: ««Et rikere liv! PENGER som varer LENGER» viser seg å være både seriøs og gjennomarbeidet, samtidig som forfatterne har greid kunststykket å skrive en underholdende bok om et «tørt» tema.» – @bokhjertedame på Instagram. Les hele anmeldelsen her.

«Skulle ønske at jeg hadde lest denne boka da jeg var 20 og ikke 36,men bedre sent enn aldri! Boka er verdt hver krone!» – Christer Hellberg

bestill boka knapp_helomvending

Av Henriette W. Quanvik

Økonom og forfatter

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *