Jeg skal aldri være SÅ blakk igjen! (Sann historie)

Aldri så blakk igjen - Helomvending blogg
Blogg: Jeg skal aldri være SÅ blakk igjen! Sann historie

Jeg skal aldri være SÅ blakk igjen! (Sann historie) 

Har du noen gang vært på et punkt i livet hvor du har tenkt at nok er nok, at bunnen er nådd, og at det er på tide med endring? Jeg slutter aldri å bli imponert og rørt, når jeg høre suksess-historier om mennesker som mot alle odds, har klart å utrette store ting både for seg selv og andre. Mennesker som har hatt det svært vanskelig, og som har klart å ta en helomvending i måten de lever på. Mennesker som har realisert drømmene sine, til tross for  mye motgang. Slike historier gir meg rett og slett gåsehud, og historien jeg skal dele med deg er intet unntak.

Alenemoren som tok en helomvending

For mange år siden var det en ung alenemor som befant seg i en desperat situasjon. Hun levde på sosialstønad etter å ha fått sparken fra fem jobber. Hun hadde lav selvfølelse etter å ha blitt fortalt i mange sammenhenger at hun var udugelig (både på skolen og i arbeidslivet). Hun hadde blitt gravid ved et uhell som 19-åring, med en barnefar som havnet i fengsel da sønnen var åtte måneder gammel. Denne unge kvinnen hadde hele sitt liv manglet økonomisk trygghet, og det var ikke noe lettere nå som hun var alene med et barn å forsørge i tillegg. Hver dag var en kamp om å få endene til å møtes.

På et tidspunkt var hun så blakk at hun ikke hadde råd til bleier til sin åtte måneder gamle sønn. I flere dager måtte hun pakke sønnen inn i håndklær, og innså samtidig at hun hadde nådd bunnen. Hun var fullstendig blakk og følte seg helt knust over situasjonen hun befant seg i. I løpet av disse dagene tok hun en viktig avgjørelse. Hun holdt rundt sønnen sin og sa høyt til han: «Jeg skal aldri være  blakk igjen!». Der og da bestemte hun seg for å ta en helomvending! Hun ønsket å transformere livet sitt radikalt, slik at hun kunne gi sønnen en god oppvekst og samtidig realisere sin egen drøm. Hun tok seg kraftig sammen, begynte å rydde i livet sitt, bestemte seg for å ikke høre på de som dømte henne ned, og begynte å utdanne seg selv, blant annet innen privatøkonomi. Samtidig bestemte hun seg for å forfølge drømmen sin om å bli foredragsholder og starte sin egen bedrift, til tross for at hun hele livet hadde blitt fortalt at hun ikke dugde til stort. I denne prosessen meldte hun seg på et seminar som handlet om penger og økonomi – og hun gikk på dette seminaret hele 42 ganger! Hun ønsket å forstå absolutt alt de snakket om og hun ønsket å lære alt de gjorde, for siden å ta i bruk lærdommen til å transformere sitt eget liv.

Hvem er denne damen? 

Navnet hennes er Lisa Nichols og hun driver i dag en suksessbedrift (Motivating the Masses Inc), hun har skrevet syv bøker (som selger!) og hun har motivert millioner av mennesker med historien sin. Lisa har også etablert en veldedig organisasjon for ungdom (Motivating the Teen Spirit). Gjennom sitt frivillig arbeid har hun blant annet berørt hundretusener tenåringer, forhindret flere tusen selvmord blant unge, og hjulpet mange ungdom tilbake til skolebenken etter å ha «droppet ut». Sist men ikke minst, så har Lisa holdt løftet hun ga sønnen sin (og seg selv) – om å aldri være blakk igjen.

Har du tatt en helomvending i livet? Vi vil gjerne høre din historie! Send oss en epost hei@helomvending.no, eller legg igjen en kommentar:-)


 

Tekst: Henriette W. Quanvik, (økonom | forfatter | hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf | kunstner)

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *