4 tips som får pengene til å vare lenger i 2020!

Blogg om privatøkonomi og selvutvikling

4 TIPS SOM FÅR PENGENE TIL Å VARE LENGER I 2020!

Nytt år står for døren og det betyr også at mange er motivert for en endring. Det er noe helt spesielt med følelsen av å kunne starte med blanke ark og nytt penal når vi skriver 1. januar i kalenderen. Det er selvsagt fullt mulig å starte på nytt en hvilken som helst dag i løpet av året, men motivasjonen synes å være ekstra sterk hos folk flest, ved starten på et helt nytt år. Det mange ønsker seg for 2020 er blant annet en ryddig og stabil økonomi med mer penger til overs. Det er jo i grunn en historie som gjentar seg hvert år, men hva skal til for at akkurat 2020 blir et topp økonomisk år?

Det som ofte skille de som har penger til overs, fra de som stadig er blakk før neste lønn er rett og slett god planlegging. Det finnes mange eksempler på folk som tjener godt, men som likevel lever over evne. På den andre siden finnes det mange eksempler på de som tjener lite, men som til tross for trang økonomi klarer å sette til side litt ekstra penger hver måned.

Vi gir deg fire enkel tips til hvordan du kan få mer penger til overs i 2020:

Tips # 1 – Finn ut hva du vil

Aller først bør du sette deg klare og tydelige mål for året som kommer. Dersom du skal oppnå større økonomisk frihet, må du rett og slett vite ganske nøyaktig hva du ønsker deg og hva det vil koste. Når vi snakker om kostnad mener vi ikke bare hva det vil koste i kroner og øre, men også hva det vil koste deg av tid, energi og forsakelser… Men husk at gevinsten ved å legge ned innsats i dag, kan være potensielt veldig stor i fremtiden:-)

Tips # 2 – Legg en plan og sett opp budsjett

Når målet er tydelig for deg, må du legge en plan for hvordan du skal komme i mål. Denne planleggingen blir avgjørende for hvilke resultater du oppnår. Det kan være at du må endre på noen vaner og prioritere annerledes enn før. Hva skal du gjøre mer av og hva skal du gjøre mindre av? Hva skal du slutte med og hva skal du begynne med? Det vil nok være noen spørsmål som må besvares før planen din er på plass. De fleste drømmer har også en prislapp i kroner og øre. Det vil bli langt tydeligere for deg hva som faktisk må til for at du skal nå målene og drømmene dine, dersom du setter opp et budsjett. De færreste klarer faktisk å ha penger til overs uten et budsjett å styre etter, og nettopp derfor er budsjett et viktig verktøy. Jo mer du jobber med budsjettet og målene dine, desto lettere blir det å ta gode valg hva gjelder pengene dine. Dersom du mestrer budsjettering, vil du også mest sannsynlig nå målene dine mye raskere.

Tips # 3 – Kvitt deg med dyr gjeld

Dersom du har pådratt deg forbruksgjeld med høy rente, anbefaler vi at du fokuserer på å nedbetale lånet før du bruker penger på noe annet. Dersom målet ditt er å få mer penger til overs, så må du sørge for at du fra nå av tjene renter på pengene dine fremfor å betale for mye renter. Det å ha dyre forbrukslån kan gjøre stor skade på økonomien din, og spesielt om du utsetter å gjøre noe med det.

Tips # 4 – Invester pengene du har til overs

En sikker måte å få pengene til å vare lenger, er når du får renter på pengene du har til overs. Det vil si, at du investerer pengene dine, fremfor å la de ligge på sparebøssa. Når renters rente begynner å jobbe for pengene dine, så skjer det magiske ting med pengebeholdningen. Mange tror at det å investere er både risikofylt og vanskelig, men det trenger ikke være det. Det viktigste er å velge den type investeringer som passer for deg og den situasjonen du er i. Det finnes faktisk et investeringsnivå for alle, uansett inntekt og kunnskapsnivå. Les også: Du trenger ikke være proff for å tjene penger på børsen. 

Med ønske om et gledelig nytt år!


[Reklame for egne produkter]

PENGER SOM VARER LENGER – NÅ KUN KR 199,-

«Jeg klikket hjem boka, da den var på tilbud. Hjem kom en stor, innbydende og FANTASTISK BOK! Jeg felte noen tårer, faktisk. En av de flotteste bøkene jeg har sett, både læremessig, inspirasjonsmessig og utseendemessig. Måtene dere skriver, legger fram forslag/historier og konkrete tips. Med fin skrift og vakre bilder. Jeg GLEDER MEG til å starte opp på min nye økonomiske vei – TUSEN HJERTELIG TAKK for at dere har laget denne.» – Tobarnsmor (32).

«Penger som varer lenger» er en frisk pust av en økonomibok som både inspirerer og motiverer til å ta tak for å gjøre det beste ut økonomien og livet. Alle burde lese denne boken!» – Aksjebloggen.no

bok om privatøkonomi og personlig utvikling

bestill boka knapp_helomvending

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (fotograf/kunstner)

Av Henriette W. Quanvik

Økonom og forfatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *