Nyttårsforsettene som kan føre til romsligere økonomi i 2021

Den første dagen i et nytt år er mange fulle av optimisme, og det er ikke uvanlig å tenke at dette året skal alt bli mye bedre! (La oss inderlig håpe at alt blir bedre snart, og at korona trekker seg tilbake i løpet av 2021). Det finnes heldigvis en rekke positive ting vi kan gjøre mens vi venter på bedre tider. Kanskje akkurat dette året er tiden hvor du virkelig skal «slipe saga» og være klar når verden blir normal igjen. Det er mange som setter seg mål for det nye året, men dessverre varer sjelden forsettene særlige lenger enn ut januar. Hvorfor er det sånn?

Motivasjon er ferskvare og kommer sjelden av seg selv. Motivasjonen kan riktignok komme lettere til oss når vi har nådd et metningspunkt – som 1. januar ofte er. Mange opplever ellers at motivasjonen stort sett glimrer med sitt fravær i hverdagen. For å endre på noe og holde fast ved avgjørelsen om å gjøre ting annerledes, er det daglig disiplin som må til. De færreste av oss vil noen sinne «føle for» å rydde i økonomien, og veldig få går rundt å «føler for» å trene eller gå på streng diett. Det er som Nike sier så treffende  – «just do it». Det gjelder å bare komme i gang å gjøre i stedet for å tenke for mye, eller bruke tid på å lete etter unnskyldninger for å slippe…

Når vi skal endre vaner, er det viktig å ikke gape over for mye på en gang, selv om motivasjonen er på topp akkurat nå. Ved å dele opp forsettene i passe porsjoner, er det straks lettere å gjennomføre, også på dager hvor du møter motgang. Hva med å tenke månedsforsett i stedet for å ta et helt år i slengen? For eksempel kan du bestemme deg for én utfordring du skal gi deg selv hver måned i året som kommer. Vi gir deg tips til 12 enkle månedsforsetter som kan føre til en romsligere økonomi i 2021.

Tips til 12 måneders plan for en sunnere økonomi! Last ned PDF.

12 månedersplan for en sunnerene økonomi_helomvending_2021


 

Tekst: Henriette W. Quanvik (økonom/forfatter/hobbyinvestor)

Foto: Beate Willumsen (Fotograf/kunstner)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *